Глоба за топлинните счетоводители?

В края на 2014 г. ще е готова отсечката на метрото до Летище София, обеща Йорданка Фандъкова

Снимка: БГНЕС

80 ~ 2 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Ако се окаже, че топлинните счетоводители са завишили декемврийските сметки или са сбъркали в дадена ситуация те трябва да бъдат глобени. Това коментира в интервю за TV7 кметът на София Йорданка Фандъкова. Тя коментира недоволството около много по-високите сметки за парно за декември 2012 г. спрямо същия месец на 2011 г.

"Около 6 млн. лв. на година плаща "Топлофикация" София на топлинните счетоводители. Очаквам анализ и предложение за подобряване на ситуацията, за да знаят хората какво плащаш. След като има договор трябва да има и санкция", обясни Фандъкова.

"Топлофикация" мери това, което подава на входа. Топлинните счетоводители трябва да изчислят как подадената топлоенергия е разпределена по сгради и домакинства. Искам да се провери и работата на топлинните счетоводители", апелира Йорданка Фандъкова.

Убеждението й е, че ако се отчита парното всеки месец начисляваната сума ще е по-близка до реалната. "Когато става въпрос за начисление на прогнозна база няма как да се вярва на сметката. Това води до загуба на доверие от потребителите, което не е добре за "Топлофикация". Призовавала съм ръководството да работи са връщане на доверието на хората", каза още Йорданка Фандъкова.

"В края на 2014 г. ще е готова отсечката на метрото до Летище София. Тя ще заработи в началото на 2015 г. През март 2013 г. започваме изграждането на отсечката до Бизнес парка в София. Тя ще е дълга 8 км и ще има 8 нови станции. В момента има малко над 30 км метромрежа. След пускането и на третия метродиаметър ще имаме 55 км мрежа. Тогава 500 хил. пътници ще могат да полазват метрото. Сега са около 300 хил.", каза още Йорданка Фандъкова.

Подкрепи Economic.bg