Globul закри веригата магазини Germanos

Компанията "Германос Телеком" се е вляла в дружеството "Космо България Мобайл

5852 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Мобилният оператор Globul, който през миналата година бе придобит от норвежкия "Теленор", закри компанията "Германос Телеком - България" ЕАД. Всички активи и пасиви на компанията са станали собственост на "Космо България Мобайл" ЕАД, съобщиха от телекома.

Веригата на "Германос" има над 120 магазина в цялата страна. Те ще продължат да работят под същата търговска марка до приключването на ребрандирането на "Глобул".

Вече започна плавно пренастройване на клиентите за смяна на името на "Теленор". В рекламите на мобилния оператор се отбелязва, че той вече е част от норвежкия оператор. Предстои в близко бъдеще и марките на "Германос" и на "Глобул" да изчезнат.

При прекратяването на съществуването на "Германос Телеком - България" ЕАД няма да се отрази по никакъв начин на досегашната работа на магазините, нито ще доведе до затваряне на обекти или намаляване на персонал. Магазините ще продължат да предлагат на българските потребители всички услуги на "Глобул", както и разнообразни технологични продукти на водещи световни марки.

Служителите, които до момента са работили в магазините "Германос", автоматични стават служители на "Глобул" и запазват своите възнаграждения и социални придобивки. Съществуващите договорки между "Германос Телеком България" с доставчици и партньори, вече ще бъдат изпълнявани от "Глобул". 

Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg