Globul започва да предлага бързи кредити

Абонатите на телекома могат да кандидатстват се само с лична карта

Вторият мобилен оператор на българския пазар - Globul също ще предлага т.нар. "бързи" кредити. Новата услуга в магазини на телекома и на Germanos ще се нарича Cash Credit. Микрокредитите от 100 до 1000 лв. ще се предлагат на всички клиенти на абонаментни програми, съобщиха от Globul.

Всеки абонат на оператора на възраст над 21 г. може да кандидатства за такъв кредит в магазините на Globul и Germanos в цялата страна. Необходима е само лична карта, като не се изискват документи за трудова заетост, поръчители и обезпечение. Не се плащат такси за кандидатстване и първоначална вноска.

Срокът за одобрение е само 6 минути. Клиентът получава отговор от Cash Credit на искането си чрез SMS на посочен телефон. Средствата при одобрение могат да се получат веднага в брой на касата в магазина, в който е подадено искането или в срок от три работни дни във всеки от обозначените магазини на Globul и Germanos.

Заплащането на месечни вноски става заедно с плащането на месечните сметки за ползвани телефонни услуги услуги към Globul. Месечните вноски по кредита могат да се плащат също по електронен път през портала MyGlobul, по банков път, на каса на EasyPay или в офисите на Cash Credit. Клиентите имат право по всяко време да погасят изцяло или частично получения кредит без да заплащат такса за предсрочно погасяване.

Globul и Germanos са кредитни посредници на небанковата финансова компания Cash Credit, която е регистрирана в БНБ, припомнят от телекома.

Коментари: 0