Google пуска евтин конкурент на Apple TV

Chromecast ще струва 35 долара

Автор: Божидара Иванова

Технологичният гигант Google обяви, че ще пусне на пазара евтин конкурент на Apple TV, който ще представлява малко устройство с размерите на флашка, което ще се поставя в HDMI порта на телевизора, предаде BBC.  Разликата между Chromecast и Apple TV е, че при  продукта на Google телевизионният поток се предава директно от облачната услуга, а не от самото мобилно устройство. Продуктът на Google може да работи и с други платформи освен Android, като iOS на Apple и Windows Mobile на Microsoft.

Chromecast се свързва с мобилния телефон и позволява гледане на телевизия с високо качество. Цената на устройството ще е 35 долара. Платформите, които ще използва Google са Youtube и Netflix, а сигналът ще се предава от мобилно устройство или компютър към телевизора посредством Chromecast.

Това ще бъде пореден опит на гиганта да пробие в телевизионната индустрия. През 2010 г. компанията стартира проекта Google TV, който изискваше закупуване на изключително скъпи устройства от потребителите и това беше основната причина за провала му. През 2012 г. компанията пусна телевизионен приемник  за 200 долара в партньорство със Sony, който отново не грабна вниманието на потребителите. 

Коментари: 0