Google ще конкурира iPhone с "умен" смартфон

Благодарение на множество сензори телефонът ще разбира какво искаме от него още преди да сме го направили, увери Денис Уудсайд

128 ~ 2 мин. четене

Google се готви за ново устройство, което да конкурира iPhone на Apple, съобщава Financial Times. То ще бъде достатъчно "умно", за да може да предвижда как ще бъде използвано от собственика си, сподели ръководителят на проекта Денис Уудсайд, който управлява дъщерното дружество Motorola.

Шефът на компанията сподели, че устройството ще има множество сензори, които ще подобряват работата на потребителите. Благодарение на тях смартфонът ще разбира какво искаме от него още преди да сме го направили, увери Уудсайд. По този начин Moto X ще знае кога е в джобовете ни, в ръцете ни или, когато се намира в кола движеща се с бърза скорост или, в случаите, когато искаме да включим камерата му. В момента това са всички данни, които имаме за новото устройство на Motorola и вероятно в следващите месеци ще разберем повече информация за неговите технически спецификации.

Джаджата, наречена Moto X, ще бъде направена в САЩ и ще бъде част от  кампания, която цели понижаване на разходите за смартфони и на високите маржове на печалба.  Въпреки това, Денис Уудсайд смята, че смарт устройството ще е способно да конкурира iPhone и Galaxy.

То ще бъде представено на пазара през октомври. Всъщност това ще е първият сериозен продукт на компанията след като Google я придоби за 13 млрд. долара в средата на миналата година.

Уудсайд не разри повече данни за техническите спецификации на новия модел, но все пак сподели някои неща за предстоящия Moto X. Смартфонът ще е оборудван с OLED дисплей, който е много по-тънък и лек от стандартните за сектора LED панели и също така ще осигурява дълъг живот на батерията.

Подкрепи Economic.bg