Hyundai губи приходи заради стачка в завода им в Южна Корея

За да няма спад в продажбите им в световен мащаб, от компанията смятат да наваксат с допълнителна работа в края на годината

Hyundai Motor може да пропусне част от продажбите си през следващия месец заради стачката в завода за автомобили в Южна Корея, съобщи Reuters. Исканията на служителите са за по-високи заплати.


Работниците във фабриките на Hyundai в Южна Корея, където се произвеждат почти половината от автомобилите с тази марка, продавани в световен мащаб, стартираха поредица от стачки и отказва да полагат извънреден труд в продължение на пет дни през миналия месец и 21 през август.


Така Hyundai няма да изпълни месечния си план за продажби на родния си пазар през август, заявява представител на изпълнителния орган на компанията, който отказал да се идентифицира, тъй като не бил упълномощен да говори пред медиите.


Южнокорейският пазар осигурява около 15% от общия обем на продажбите на Hyundai. От компанията обясняват, че на годишна база, Hyundai, заедно с нейния филиал Kia Motors ще успее да изпълни планираните за  2012 г . продажби като навакса изоставането на производство с допълнителна работа в последните месеци на годината.


"Стачката ще доведе до временни спадове в продажбите през август и септември, но на годишна база продажбите се очаква да бъде наред", заявява изпълнителният директор на дружеството.


Стачките са довели до загуба на производството на стойност 11.36 млрд. долара, след като са били произведени с 74,618 по-малко от заложените автомобили.


Заводите в Южна Корея бяха сериозно разтресени от протести на работниците през 2006 г. Недоволството тогава струваше на компанията милиони долари пропуснати приходи.

Коментари: 0