Илия Павлов плащаше мобилните телефони на ДПС

Депутатът от ГЕРБ Вежди Рашидов отхвърли опасенията за етнически конфликт в страната

148 ~ 1 мин. четене

„Илия Павлов плащаше мобилните телефони на ДПС. Имам една фактура и мога да го докажа“. Това разкри депутатът от ГЕРБ Вежди Рашидов в предаването „На светло“ по Нова Телевизия. Той препоръча на журналистите да прочетат досието на Ахмед Доган.

Бившият министър на културата обясни, че след като е прочел досието на почетния председател на Движението за права и свободи е спрял да го уважава. „От 90-та година всичките тези хора от ДПС минаха през дома ми и не е имало проблеми да си общуваме. Запознавал съм ги с Илия Павлов, да си имат интереси, да спонсорират ДПС. Илия им плащаше мобилните телефони – това беше неговото спонсорство. Не обичаше да дава много пари, но беше готин, никога не съм се отричал от приятелството“, обясни Рашидов.

Бившият министър на културата припомни създаването на Движението за права и свободи с участието на представители на бившия комунистически режим и отхвърли опасенията за етнически конфликт в страната. По думите му „турците са добри хора и строители на България“.

Според Рашидов за да бъде това, което е днес ДПС, са виновни българите.

Подкрепи Economic.bg