Инвестират 6 млн. лв. в нова спортна зала в Сливница

Парите са по Програма за развитие на селските райони (ПРСР)

Снимка: Football24

264 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Започна строителството на нова спортна зала за 5.9 млн. лв. в Сливница, предаде kmeta.bg. Парите за съоръжението са от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР).

Залата ще бъде част от спортен комплекс "Сливнишки герой", а тържествената първа копка бе направена днес. Началото на строителните работи даде кметът на общината Васко Стоилков, а сред присъстващите на церемонията бяха кметът на Елин Пелин Галя Георгиева, представители на Държавен фонд "Земеделие" (ДФЗ), главният мениджър на ФК "Сливнишки герой" Венцислав Рангелов, общински съветници от града.

Съоръжението ще има 4200 кв.м. разгъната площ. В новата спортна зала ще бъдат създадени условия за хандбал, футбол на малки вратички, волейбол, баскетбол, тенис на корт, художествена гимнастика, борба и бойни изкуства. Комплексът ще разполага и с тренировъчна зала за бокс, фитнес, зала за тихи игри, както и помещения за треньорска, съдийска и административна дейност.

Зрителските трибуни ще бъдат оборудвани с 1000 седящи места. Залата ще има 4 съблекални, множество санитарни помещения, офиси, кафе и др.

Според кмета на общината това е най-мащабният проект в най-новата история на град Сливница.

Подкрепи Economic.bg