Инвеститорите бягат от HTC

Пазарната капитализация на тайванската корпорация заличи 1 млрд. през последните два дни

Дори и най-бързо движещите се производители на смартфони в света не се движат толкова бързо. Преди две години тайванската HTC Corp. придоби световна известност, след като стана първата компания, която направи телефон със софтуера на Google Android. Сега обаче инвеститорите се страхуват, че за HTC може и да не остане място на пазара, тъй като компанията не успя да се справи с конкуренцията на технологичните гиганти Apple и Samsung Electronics, информира The Wall Street Journal.

Последната причина за безпокойство сред инвеститорите е обезкуражаващото ниво на приходите на тайванския производител на смартфони. Миналия петък от дружеството съобщиха, че оборотът се е понижил с 27% през второто тримесечие и дадоха сигнали, че предстоят повече неприятности, включително и за 50% понижение на приходите през текущия период на финансовата година.

Държателите на акции реагираха остро на новините и негативните очаквания, и изпратиха книжата на ново най-ниско ниво във вторник. Само в понеделник и вторник пазарната капитализация на HTC се срина с 1 млрд. долара. От началото на 2012 г. оценката се стопила с повече от 50%. Последната цена на затваряне се срина до 240,50 тайвански долара, което се равнява на 8,04 щатски долара.

Коментари: 0