Избират директори на морската част от "Южен поток"

Работи се активно по приемането на окончателното решение за инвестиране по проекта, каза Александър Медведев

Първото заседание на съвета на директорите на компанията-оператор на строителството на морския участък на газопровода „Южен поток” -  „Саут Стрийм Транспорт”, на което ще бъде одобрен неговия състав, ще се състои на 13 април. Това съобщи заместник-председателят на руския газов холдинг Александър Медведев пред РИА Новости, предаде Фокус.

В отговор на въпрос кога акционерите в проекта ще оформят своите дялове в него, Медведев отговори: „Във стадий на приключване, следващия петък ще се състои първото заседание на съвета на директорите, на което съставът му ще бъде избран.”

Акционерното споразумение бе подписано на 16 септември миналата година, но въпреки това досега „Газпром”, италианската компания „Ени”, германската „Винтершал” и френската „ЕДФ” не са договорили дяловете на участието си в проекта.

По-рано „Газпром” съобщи, че смята да предложи поста на председател на съвета на директорите на бившия кмет на Хамбург и бивш депутат Хенинг Фошерау.

Медведев отбеляза, че към момента се води активна работа по приемането на окончателното решение за инвестирането по проекта, което е планирано за ноември. Той напомни, че началото на строителството ще бъде започнато през декември 2012 г.

 

Коментари: 0