Изключиха Съюза за стопанска инициатива от тристранката

Правителството отново призна БТПП за национална представителна работодателска организация

7486 ~ 1 мин. четене

Правителството реши на днешното си заседание да изключи Съюзът за стопанска инициатива (ССИ) от национално представителните работодателски организации. Причината за това решение е, че организацията не покрива критериите, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Организацията, чийто изпълнителен директор е подсъдимият по делото "Октопод" и бивш служител на ДАНС Алексей Петров, вече няма право да участва в тристранния съвет.

В тристранката няма да участва и Българският съюз на частните предприемачи "Възраждане", тъй като организацията не е подала документи за признаване на представителност.

Министрите се съобразиха с решение на Конституционния съд и върнаха Българската търговско-промишлена палата (БТПП) в тристранния съвет, след като днес отново я признаха за национална представителна работодателска организация.

В тристранката ще могат да участват освен БТПП и синдикалните организации КНСБ и КТ „Подкрепа“, както и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), Българска стопанска камара (БСК) и Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ).

Подкрепи Economic.bg