Изложба на бойни самолети в Пловдив

Очакват се военни специалисти от десетки държави, иновационни технологии и изделия от водещи компании от световната отбранителна индустрия

Разузнавателни, бойни и спортни самолети ще бъдат показани на изложбата „Хемус“ в Международен панаир Пловдив от 30 май до 2 юни, съобщава TechNews.bg. Очакват се военни специалисти от десетки държави, иновационни технологии и изделия от водещи компании от световната отбранителна индустрия.

Сред представените модели ще бъдат бойни самолети и вертолети на „Юрофайтър“ в лицето на „Юрофайтър Тайфун“,който е най-модерният многоцелеви боен самолет от ново поколение. И американската „Локхийд Мартин“ и ще демонстрира не само бойна техника, но и бордови системи за разузнаване.

Безпилотни летателни апарати, които могат да се използват за наблюдение от въздуха при екологични замърсявания, бедствия, спешни ситуации и проблеми с трафика са част от експозицията на българската фирма „Телесис“. Тя ще представи също радиоуправляеми мишени и ултралекия чешки самолет „Стинг“ за обучение и спорт.

В Пловдив ще бъде и шведската компания „Неммо демил дивижън“, специализирана в областта на демилитаризацията и унищожаването на остарели боеприпаси. Сред големите чуждестранни изложители е и германската корабостроителница „Люрсен“, световен лидер в бранша.

Коментари: 0