Израел ще инвестира в земеделие и технологии у нас

Израелски технологичен парк би могъл да пренесе цялото си производство в България, твърди Бойко Борисов

260 ~ 1 мин. четене

Премиерите на България и Израел Бойко Борисов и Бенямин Нетаняху се договориха за бъдещи израелски инвестиции в България - в земеделие и технологии, съобщиха от правителствената пресслужба. "Икономиките ни се сближават и на срещата ни днес с Бойко Борисов говорихме за бъдещи израелски инвестиции в България в секторите земеделие и технологии", каза израелският министър-председател.

Днес е вторият ден от официалната визита на българския премиер в Израел. Борисов подписа с колегата си съвместна декларация за засилване на отношенията между двете страни. В Ерусалим днес се проведе и второто междуправителствено заседание между България и Държавата Израел.

В присъствието на двамата министър - председатели бяха подписани и четири споразумения между българската и израелската държави. Сред областите на сътрудничество ще са информационните технологии и съобщенията, здравеопазването и медицинската наука, културата, образованието и науката в периода 2012-2014 г.

"Обсъдихме и важни факти, които светът трябва да знае за България. Това са стабилността и успехите на вашата страна и данъчната политика, които са фактори, създаващи възможности за привличане на инвеститори", допълни още Нетаняху.

Бойко Борисов от своя страна подчерта, че туризмът между двете страни ще се развива и в бъдеще. "Ще бъда истински доволен и горд от това, че израелски технологичен парк, би могъл да пренесе цялото си производство в България, тъй като Израел е първа сила в света по технологии и иновации и трета в сектор здравеопазване", добави Борисов. По думите му подписаните документи ще дадат своеобразен тласък за израелските компании, да могат да инвестират в България.

Подкрепи Economic.bg