Жегата спря движението на тежките камиони

Ограничението в движението на тежкотоварните автомобили над 20 тона е въведено в редица области в страната

Поради високи температури над 35°С, е въведена забрана за движение на тежкотоварни автомобили над 20 тона в 17 области в страната, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура”.

Ограниченията са за територията на областите: Хасково, Ямбол, Велико Търново, Плевен, Русе, Стара Загора, Пловдив, Търговище, Добрич, Кърджали, Шумен, Силистра, Варна, Пазарджик, Бургас, Разград и Благоевград.

 По време на действие на забраната, тежкотоварните автомобили над 20 тона трябва да изчакват извън пътното платно, без да пречат на движението на определените паркинги, напомнят от АПИ. Забраната не важи за моторни превозни средства, превозващи бързо развалящи се хранителни продукти на температурен режим и живи животни.

За днес код "Оранжев" заради високи температури е обявен за по-голямата част от страната. Предупреждението за метеорологични явления с голяма интензивност е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Силистра, Ямбол, Сливен, Стара Загора, Хасково, Кърджали, Пловдив, Пазарджик и Благоевград.

Коментари: 0