Живко Тодоров е избран за "Кмет на гражданите"

На тържествена церемония в курортен комплекс Албена Порталът на българските общини Kmeta.bg раздаде отличията в първия по рода си конкурс "Кмет на годината"

436 ~ 2 мин. четене
Автор: Мария Владимирова

Градоначалникът на Стара Загора Живко Тодоров получи отличието "Кмет на гражданите". Той събра най-голяма подкрепа в гласуването на специалния сайт на конкурса - konkurs.kmeta.bg.

На тържествена церемония в курортен комплекс Албена Порталът на българските общини Kmeta.bg раздаде отличията в първия по рода си конкурс "Кмет на годината".

"Кмет на гражданите" бе единствената категория в конкурса, в която гражданите имаха възможност да дадат своя глас за най-успешния според тях кмет.

Освен на Живко Тодоров, отличие в категорията бе връчено и на кмета на Неделино Стоян Беширов, тъй като малката смолянска община успя да влезе в челната десетка и да се пребори с доста по-големи и силни общини.

Победители в останалите категории на конкурса "Кмет на годината" са градоначалниците на София, Бургас, Разлог, Шумен, Велико Търново, Добрич, Крумовград и Разград. Постиженията им отличиха техните колеги. Всички 264 кметове на общини в страната имаха право да гласуват в излъчването на победители в различните категории на конкурса.

"Бихме искали да дадем награда на всеки кмет. Защото, сигурен съм, а вероятно и всички вие тук, че всеки кмет е направил за общината и хората неща, които заслужават награда!", отбеляза в словото си изпълнителният директор на Kmeta.bg Боян Томов. Той призова държавните институции да обърнат внимание на българския кмет и да започнат да работят в по-тясна връзка с общините.

"Благодарение на конкурса ние ще покажем на българските кметове, че работата им се следи и че се оценява. Ще покажем добрите практики и ще откроим отделните стъпки към постигането им", допълни той, подчертавайки, че мисията на Kmeta.bg е да покаже колко е важна ролята на градоначалниците за цялостното управление на страната.

Церемонията ще се излъчи по БНТ от 22 часа тази вечер.

Вижте всички победители в конкурса "Кмет на годината".

Подкрепи Economic.bg