Кабинетът няма да се разпусне при загуба на евровота

БСП в момента не е първа сила - в парламента, обясни премиерът Пламен Орешарски

Премиерът Пламен Орешарски не мисли за оставка и според него сега не е подходящ момент правителството да се разпусне. "Няколкократно съм казал, че ще си подам оставката, когато е очевидно, че не мога да се справям с моите ангажименти - но на този етап мога", обясни по време на брифинг в парламента министър-председателят.

Той прие въпросите на журналистите за евентуална оставка при загуба на БСП на предстоящите избори със смях. "Бих се радвал на изборния успех на двете политическите сили, които подкрепят кабинета. Що се касае до резултатите от изборите - нека да ги дискутираме вечерта след изборите. БСП в момента не е първа сила - в парламента броят на депутатите на ГЕРБ е по-голям", допълни премиерът.

Орешарски подчерта, че моментът не е подходящ "да говорим тук за принципите на демокрацията и конституционализъм" и посочи, че за да функционира едно правителство, то трябва да има парламентарна подкрепа".

"От 90-та година насам всички избори бяха доста важни. Всички избори са важни в една демокрация и всеки избор сам по себе си предопределя следващия мандат - независимо дали е за местна власт, централна или за наше представителство в ЕП. В този аспект и тези избори са изключително важни. Това е нов тест за общественото доверие - нека видим общественото доверие и тогава ще коментираме други хипотези", допълни министър-председателят.

Коментари: 0