Кабинетът ще помага на завода за автомобилни части в Русе

С реализацията на проекта ще бъдат създадени нови 232 работни места

184 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Кабинетът ще помогне в строителството на завода за автомобилни части на "ВИТТЕ Аутомотив" ГмбХ в Русе. На днешното си заседание правителството одобри проекта на договор с община Русе за финансиране изграждането на елементи на общинската ВиК структура - уличен канал, отвеждащ отпадъчните води от имота, върху който ще се изгражда завода до най-близката ревизионна шахта от канализационната мрежа на Индустриален парк - Русе.

За строително-монтажните работи бяха отпуснати 289 620 лв. от бюджета на Министерството на икономиката и енергетиката. Одобрен беше и проект на договор с "ВИТТЕ Аутомотив България" ЕООД за строителството на завода, съобщиха от правителствената пресслужба.

Проектът на дружеството е сертифициран като инвестиция клас А. Нейната стойност е 7.51 млн. лв., като до момента са вложени над 2 млн. лв. От компанията очакват реалните вложения да надхвърлят 10 млн. лв.

Срокът за изграждането на завода е октомври 2015 г. Проектът предвижда във високотехнологичното предприятие до новия индустриален парк на Русе да се извършват инженеринг, производство и логистика на затварящи и заключващи електронни и механични системи.

Ще се сглобяват изделията на "ВИТТЕ Аутомотив" ГмбХ, ще функционира център за изследване и развитие на производството на електронни, електромеханични и механични части за автомобили и логистичен център за обслужване на специализираните пазари в Унгария, Румъния, Турция и Сърбия.

С реализацията на проекта ще бъдат създадени нови 232 работни места, като трудовите възнаграждения ще бъдат по-високи от средното за страната в тази икономическа дейност.

Подкрепи Economic.bg