Кадиев свиква социалистите на протестен митинг пред "Позитано" 20

"Значение вече има само едно. Да покажеш, че не си червен боклук, не си мафия. Че не си част от задкулисието. Че си част от онази България, която иска честност и почтеност в политиката", призова той от профила си в социалната мрежа

88 ~ 2 мин. четене

Депутатът от Колалиция за България Георги Кадиев призова за червен митниг пред "Позитано" 20. Той покани членовете на БСП, както и левите избиратели през страницата си във Facebook.

"И отново само до членовете на БСП и онези леви избиратели, които ни подкрепиха на изборите и които се чувстват смазани и предадени: Вече няма значение дали Станишев е подал оставка. Той загуби партията, когато загуби каузата. Няма значение и Национален съвет, пленуми, конгреси- това са процедури. Когато хиляди хора крещят "Червени боклуци" и "Мафия", значение вече има само едно. Да покажеш, че не си червен боклук, не си мафия. Че не си част от задкулисието. Че си част от онази България, която иска честност и почтеност в политиката".

"Затова призовавам всички хора от БСП, които ги боли, които не искат да се срамуват, които пазят в сърцето си пламъка на лявата идея.  Да се съберем довечера в 19:00 пред "Позитано" 20. Без кордон полицаи, без страх и срам. Да покажем, че имаме характер и гръбнак и пазим каузите си.  Слагайте по една червена фланелка и идвайте.  Промяната в БСП започва от нас, не от пленуми и конгреси.  Ние сме БСП, ние сме България. 19:00, на Позитано 20", завършва съобщението.

Вчера Кадиев вече заяви, че е категорично „за” оставката на лидера на БСП Сергей Станишев, защото с издигането на кандидатурата на Делян Пеевски за шеф на ДАНС партията е подвела 940 000 граждани, които са дали доверието си за БСП.

„Единственият начин да се спаси правителството, защото протестите на хората няма да спрат, е да се даде гаранция, че няма да има втори случай „Делян Пеевски”. Такава гаранция може да даде само ново ръководство на БСП, тъй като това е най-голямата парламентарна група”, отбеляза депутатът.

Подкрепи Economic.bg