Samsung пуска двойно по-бърз Galaxy S4

Ние ще бъдем първата компания, която пуска за масова продажба смартфон, който разполага с по-напредналата 4G технология, каза един от изпълнителните директори на омпанията Джей Кей Шин

3731 ~ 2 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Южнокорейският технологичен гигант Samsung ще пусне на пазара разновидност на флагмана Galaxy S4, която ще предава данни два пъти по-бързо. По думите на един от изпълнителните директори на компанията Джей Кей Шин, цитиран от Reuters, смартфонът ще бъде в продажба още през този месец.

Той е обявил пред медията, че вече се водят разговори с някои големи мобилни оператори, които да предлагат устройството.

"Ние ще бъдем първата компания, която пуска за масова продажба смартфон, който разполага с по-напредналата 4G технология", коментира Шин.

Новият Galaxy S4 ще въведе стандарта LTE-Advanced, докато в момента масово се използва LTE технологията. Това позволява да се трансферират данни със скорост два пъти по-голяма от сегашните възможности на 4G. Устройството ще използва Qualcomm чиповете. От Samsung дават пример със свалянето на филм, което в момента отнема 3 минути, а с Galaxy S4 ще отнема 1 минута.

Шин не се притеснява особено от негативните прогнози за продажбите на Galaxy S4, който се появи в магазините през април. "Продажбите на S4 остават стабилни. те са доста по-добри от S3, a новият LTE-Advanced телефон ще бъде допълнение към нашия висок клас продукти, което ще подсигури добър маржин на печалбата", коментира Шин.

На 7 юни анализаторите понижиха очакванията си за продажбите на Galaxy S4 с около 30%. Ревизията надолу се дължи на негативните очаквания за пазара на смартфони в глобален мащаб. От свиване на пазара се оплака и основният конкурент ба Samsung - Apple.

Заради тези прогнози пазарната капитализация на южнокорейската компания се сви с 20 млрд. долара за една седмица до 195 млрд. долара. Днес книжата на технологичния гигант се обезцениха с още 0.22% на борсата в Сеул до 1 366 корейски вона.

Подкрепи Economic.bg