Калфин и Кадиев се обявиха за избори през май 2014 г.

Според евродепутата обаче е много важно първо да се подпише споразумението с ЕК за парите, които ще получава България през следващия програмен период 2014-2020 г.

Автор: Атанас Христов

Евродепутатът от групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите Ивайло Калфин, който беше избран с листата на БСП през 2009 г. и народният представител в българския парламент от БСП Георги Кадиев се обявиха за предсрочни парламентарни избори, но не веднага, а през май 2014 г.

Пред bTV Ивайло Калфин (снимка 1) повтори тезата си, че трябват предсрочни избори. Според него обаче е много важно първо да се подпише споразумението с Европейската комисия (ЕК) за парите, които ще получава България през следващия програмен период 2014-2020 г. По думите на Ивайло Калфин ако от сега се знае, че изборите ще са май месец ситуацията ще се успокои. Калфин призова дотогава стриктно да се изпълнява правителствена програма.

В ефира на TV7 Георги Кадиев (снимка 2) каза, май 2014 г. е компромисен вариант вариант за предсрочни избори. "Избори сега и веднага не решават нищо. Няма време за създаването на нови политически субекти или за промяна в изборното законодателство", обясни Кадиев.

Той разказа и за премеждията при опита му да се прибере от парламента снощи към 19 ч. "Към мен беше проявена агресия. Полицията не си свърши работата в моя случай. Аз говоря с част от полицаите и разбирам, че са изнервени, защото работят по 18 часа, а дори не им се плаща допълнително, или им се плаща минимално", поясни Кадиев. Той добави, че подобно е било положението и с колегата му от ГЕРБ Красимир Велчев.

Коментари: 0