Кола на НСО ударила джипа на премиера

Инцидентът станал след рязко спиране на Борисов, който лично шофирал

92 ~ 1 мин. четене

Лек инцидент на пътя претърпя министър-председателят при вчерашното си посещение в Благоевград. Кола на НСО удари отзад джипа на Бойко Борисов, шофиран лично от него.

Инцидентът станал на кръговото кръстовище на бул. „Иван Михайлов” на път за стадион „Христо Ботев”. Премиерът пристигнал в Благоевград към 17:30 часа, за да открие реконструирания с пари на „Благоевград – БТ” спортен комплекс „Пирин”. На пристигане джипът не бил управляван от него, съобщава бТВ.

Близо час по-късно Бойко Борисов подкарал автомобила към стадион „Христо Ботев”, на който било ремонтирано осветлението. На кръговото кръстовище между заведенията „Мръсното кебапче” и „Калисто” премиерът объркал пътя и вместо да завие надясно по „Владо Черноземски”, продължил направо по „Иван Михайлов”.

Когато видял, че пилотната кола на КАТ завива надясно, премиерът рязко спрял и тогава бил ударен отзад от ескортиращата го кола на Националната служба за охрана.

На джипа на премиера и автомобила на НСО са нанесени леки материални щети.

След като откри стадиона, премиерът отново седна на шофьорското място, за да подкара лично джипа към София.

От НСО обаче заявиха, че в нито една точка на страната през вчерашния ден не е имало пътен инцидент със служебен автомобил на Националната служба за охрана, съобщава Фокус.

Подкрепи Economic.bg