“Контрата” Нина Гергова стана съветник в кабинета

Тя ще отговаря по въпроси на културата

152 ~ 1 мин. четене

Нина Гергова, която стана известна покрай контрапротестите и щурмът над Ректората по време на окупацията, ще бъде съветник по въпросите на културата. Тя беше определена за член на работна група, която ще изработва проект за изменение и допълнение на Закона за паметниците на културата, съобщиха от Антоправителствената информационна служба Noresharski.com.

От Noresharski заявяват, че разполагат с документ, който е бил подписан лично от министър Стоянович с дата 30-ти октомври 2013 г. В него се посочва, че Гергова е включена в групата в качеството си на представител на „Коалиция на протеста” и представител на „Гражданска инициатива за нов обществен договор”. Председател на Работната група е зам.-министърът на културата Велислава Кръстева, която преди това бе пресаташе на ДПС.

Друг виден участник в контрапротестите – Стилян Иванов, който също ще стане консултант в министерството на културата, представлява отново инициативата за нов ощбествен договор, както и Фондация за подпомагане жертвите от престъпления и борба с корупцията. „Връзката с паметниците на културата отново не е ясна”, коментират от антиправителствената информационна агенция.

По информация на Noresharski участието в работни групи не се заплаща, но се покриват командировъчни и други разходи, както и могат да бъдат задавани задания на участниците с цел подпомагане на работата на групата.

Подкрепи Economic.bg