LG продаде над 500 хил. смартфона Optimus G Pro

Компанията все още не е уточнила кога моделът ще започне да се продава извън територията на Корея

3557 ~ 1 мин. четене
Автор: Димитър Вучев

Kорейската компания LG обяви най-новото си постижение на пазара на мобилни телефони - продажбата на над 500 хил. смартфона Optimus G Pro, предаде специализираният технологичен портал AndroidOS.

10 хил. бройки от модела са били поръчани преди старта на официалните продажби, а останалото количество е продадено в рамките на 40 дни. Резултатът е доста добър, особено като се има предвид, че моделът Optimus G Pro понастоящем се продава само на територията на Корея.

Компанията активно популяризира 5.5-инчовия смартфон в родината си. Освен стандартната реклама, не липсват и необичайни предложения. Например потенциалните купувачи са поканени да пробват, доколко ще им бъде удобно да използват такова голямо устройство. Те могат да използват апарата безплатно в продължение на 30 дни, през които да използват смартфона и да преценят дали им харесва.

Освен 5.5-инчов дисплей, Optimus G Pro притежава 4-ядрен процесор Qualcomm Snapdragon 600 с тактова честота 1.7 GHz. Поддръжа се LTE (4G) мрежа и апаратът разполага с две камери - 13-мегапикселова (основна) и 2.1-мегапикселова (фронтална). Капацитетът на батерията е 3140 мАч. LG Optimus G Pro може да се похвали още с 32 GB вградена памет и поддръжка на microSD карти с обем до 64 GB.

Компанията все още не е уточнила кога моделът ще започне да се продава извън територията на Корея. Не е ясна и ориентировъчната цена, на която Optimus G Pro ще се предлага.

Коментари: 0