Лютви Местан: Това беше най-уродливата проява на политиката на омраза

Местан поиска реакция от всички световни лидери

Снимка: БГНЕС

3587 ~ 1 мин. четене
Автор: Мария Владимирова

Цяла България станахме свидетели на най-уродливата проява на политиката на омразата и на сатанизирането на ДПС и на нашия лидер. Това заяви зам.-председателят на Движението за права и свободи Лютви Местан малко след инцидента с Ахмед Доган.

В декларация, изчетена от трибуната на осмата конференция на движението, Лютви Местан заяви, че няма съмнения, че срещу техния лидер е извършено покушение.  

"Омразата и сатанизирането прескочиха всякакви граници. Не знаем кой е физическият извършител на това покушение, но няма съмнение, че негов поръчител е именно езикът на омразата, на конфронтацията, на анти-ДПС агресията в българското общество", заяви Местан.

"Бия камбаната и отправям призив, не само към европейските лидери, но и към лидерите на САЩ и световните лидери: Не само да се разграничат от днешния акт, но и да вземат отговорни решения, за да бъдат гарантирани правата на етнорелигиозните групи и те да имат равноправно присъствие във всяка една държава в света", призова зам.-председателят на движението и заяви, че България вече не е същата.

"В заключение, като послание към всичките ни партийни структури, към всички наши членове и симпатизанти - мисля, че усетихме повелята на времето, мисля от днес никой няма да се замисли върху посланието ни, че трябва да възстановим демокрацията в България. Защото има голяма разлика между конституционно разписаната и истинската демокрация, защото в истинската демокрация няма такова нещо - някой да опита да ликвидира лидера на една партия.", каза от трибуната на форума на ДПС Лютви Местан.

Подкрепи Economic.bg