Мадона е най-високоплатената знаменитост в света

На второ място е Стивън Спилбърг, който е изкарал 100 млн. долара

248 ~ 1 мин. четене
Автор: Десислава Младенова

За миналата година поп икономиката Мадона е заработила 125 млн. долара, което я прави най-високоплатената известна личност в света, според класацията на най-богатите знаменитости на Forbes.

Доходите на кралицата на поп музиката се дължат най-вече на успешното турне, което тя направи през 2012 г. Линиите за дрехи и парфюми също са допринесли Мадона да се изкачи на първото място в класацията на Forbes.

На второ място след Мадона се класира Стивън Спилбърг. Той е изкарал 100 млн. долара благодарение на авторски и лицензионни възнаграждения от известни филми като "Джурасик Парк" (Jurassic Park) "Извънземното" (Е.Т.).

Третото място се поделя от трима души. На него се нареждат двата британци - телевизионният продуцентът Саймън Кауъл и наскоро нашумялата писателка Е.Л. Джеймс. Компания им прави американският радио водещ Хаурд Стърн. Според Forbes всички те са изкарали по 95 млн. долара. В класацията намират място още поп звездата Лейди Гага, продуцентите Майкъл Бей и Джери Брукхаймер.

Миналата година първа в класацията на Forbes бе Опра Уинфри със спечелени 165 млн. долара. Тази година обаче американската телевизионна водеща е едва на 13-то място.

Класацията на Forbes за доходите на известните личности се базира на информация от мениджъри, агенти и продуценти на известните личности и обхваща периода от юни 2012 до юни 2013 г.

Подкрепи Economic.bg