Манчев: Атаката срещу мен е политически интерес

Някой има конкретна цел и то конкретно срещу мен и компанията ми, смята собственикът на "Риск Инженеринг"

192 ~ 2 мин. четене

"Не може двама човека да имат по 10 000 мярка за неотклонение, един – 50 000, а аз да имам 1 000 000. Това означава, че някой има конкретна цел и то конкретно срещу мен и компанията ми". Това заяви пред националното радио собственикът на „Риск Инженеринг" Богомил Манчев. Според него, става дума за политически интерес.

В решението на Народното събрание, прието тази година, и миналата година решението на МС има две точки. Едната е да спират Белене, а другата е да направят проектнокомпания за седми блок. За VІІ блок се правят съответните разпореждания от съответното ведомство и съответният министър, за да се случи и се одобряват всичките решения, а за Белене нищо не се издава. Ние би трябвало да знаем, аз съм и подизпълнител на всичкото отгоре, и трябва да се сетя, че трябва да си спра договора, поясни Манчев.

Тази седмица на Манчев бяха повдигнати обвинения във връзка с разследването за длъжностно присвояване по консултантски договор за АЕЦ "Белене". Гаранцията му е 1 млн. лева. заради обвинение, че е подпомогнал и подбудил шефа на НЕК да присвои над 8 млн. лева държавни пари.

Манчев уточни, че освен работата по проекта „Белене", фирмата му е трябвало да подготви и материали, които защитата да използва при арбитражното дело. Тази работа не е била заложена в основния договор. Бизнесменът определи като невярно твърдението на Асен Василев, че по време на служебното правителство не е имало плащания по проекта.

"По време на служебното правителство, по две от фактурите - за месец март и месец април, доколкото ми е известно – НЕК е платила ДДС. Ако на това му казваме, че няма плащане, значи няма. Според мен има категорично плащане. На всичко отгоре има абсолютно, 300% призната фактура, че т.е. редовно пусната, защото зад нея има редица документи", обясни Манчев.

Подкрепи Economic.bg