От ГЕРБ ще продължават да блокират заседанията на НС

Партията обаче ще бъде в пленарна зала, за да не позволя да се гласуват закони като този, който либерализира забраната за пушене на обществени места

3554 ~ 1 мин. четене
Автор: Богиня Венциславова

ГЕРБ ще продължи да пречи на парламента да работи, обяви лидерът на партията Бойко Борисов. По думите му депутатите от ГЕРБ ще бъдат в пленарна зала, за да не позволят да се гласуват закони като този, който либерализира забраната за пушене на обществени места.

"Затова ще проваляме парламентарни заседания, когато те не могат сами да си съберат кворум. Това е парламентарен прийом, който е признат от демокрацията", обясни Борисов, цитиран от Нова телевизия. "Сбъднахме мечтите на поколения софиянци. Хората само мечтаеха за метро, за естакади, за Околовръстно шосе, за подземни гаражи и те вече са факт, и всички ги използват", каза бившият премиер пред повече от 200 души по време на среща с общинските ръководства на структурите на ГЕРБ - София.

Пред членовете на ГЕРБ Борисов посочи, че партията продължава да се радва на подкрепа. Според него най-точната социология са изборите. "Преди 2 месеца победихме всички партии във Варна, миналата седмица само ние издигнахме кандидат срещу ДПС в Гърмен и 2500 гласуваха за нас, а в червената крепост Трън спечелихме още на първия тур. Само в Белене БСП спечели, защото лъжат хората там, че ще строят АЕЦ-а", каза още Борисов.

По повод отношението към Реформаторския блок Борисов призова да насочим общите си усилия срещу политическите опоненти от БСП и ДПС, а не да говорим един срещу друг.

Подкрепи Economic.bg