Масови съкращения и в Panasonic

От Wall Street Journal твърдят, че някои от тези служители могат да бъдат пенсионирани по-рано, а други да бъдат преместени в офиси извън Осака

HP и RIM не са единствените компании, които ще съкращават служители. Същото нещо се говори и за Panasonic. Според запознати компанията обмисля да освободи 50% от заетите в главния й офис в японския град Осака, съобщава kaldata.com. В момента там работят около 7000 човека.

От Wall Street Journal твърдят, че някои от тези служители могат да бъдат пенсионирани по-рано, а други да бъдат преместени в офиси извън Осака.

От WSJ твърдят, че до началото на юли компанията ще трябва да е приключила преговорите си със синдикатите и да е взела окончателно решение за това как ще процедира с работниците си. Служителите вероятно ще бъдат съкратени идната есен.

Компанията вече направи една голяма стъпка към реорганизацията на бизнеса си, разделяйки го само на три отдела: Потребители, Компоненти и Устройства и Решения. Преди това Panasonic бяха разделени на пет отдела.

Коментари: 0