Мая Манолова: При "ранобудните" няма искания

ГЕРБ няма да се върне във властта и Бойко Борисов няма да е премиер

80 ~ 2 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

"Проблемът с "ранобудните" е, че при тях няма искания. Искането за оставка не е предложение, а ултиматум. Добре е, че са се събудили "ранобудните" студенти, но не виждаме никакви идеи". Това каза заместник-председателят на Народното събрание Мая Манолова в предаването "Здравей България" по Нова ТВ.

Относно предстоящите четири протеста днес, Манолова категорично заяви, че очаква обсада, тъй като ще се обсъждат много проблеми. "Не мисля, че ще се стигне до окупация. Парламентът е отворен за граждански организации и за тези, които протестират", добави още тя.

По отношение на съботния митинг на БСП и ДПС Манолова  обясни, че основната част от хората, излезли по улицата, са по собствена воля. "На митинга на ДПС и БСП имаше между 50 и 70 хил. души. Аз познавах огромна част от хората на митинга и те са интелигентни". Според нея е имало нужда от този митинг и той си е свършил работата, защото е показал, че има и друга гледна точка.

"Подценявате българските граждани. Няма как да изкарате 50 хил. души насила от вкъщи. Трябваше пред медиите и пред хората да излезе и другата България, която не всеки ден е пред телевизиите", поясни Манолова.

Заместник-председателят на Народното събрание заяви, че ще се даде информация колко пари са похарчени за митинга, когато разчетите станат готови. По думите й видеостените и сцената са платени от централата на партията, а транспорта за поддръжниците на правителството е организиран от партийните субсидии.

"Правителството не го оставиха да работи 5 дни на спокойствие. ГЕРБ няма да се върне във властта и Бойко Борисов няма да е премиер", каза още Мая Манолова. Тя обясни, че ако правителството подаде оставка, притеснително за БСП е, че ще бъде назначено служебно правителство от президента Росен Плевнелив, което да подготви следващите избори.

"Това, което най-много ме плаши е омразата, разделението и негативизма в обществото", заключи Манолова.

Подкрепи Economic.bg