Металурзите в Кърджали чакат премиера като спасител

6136 ~ 1 мин. четене

Металурзите в Кърджали чакат премиера като спасител. Ако Бойко Борисов се намеси, пари ще има. Ако не - оставаме без заплати. За някои той може да е бандит, но за мен е Господ. Това обяви един от протестиращите работницив ОЦК през бТВ. Служителите на закъсалото предприятие подготвят нова блокада на пътя за Хасково.
Според депутата от ГЕРБ Цвета Караянчева намесата на държавата е необходима при този проблем. \"Присъствието на Борисов и министъра на труда и социалната политика Тотю Младенов е гаранция, че правителството се грижи за тези хора и мисли за тях\", каза тя пред БНТ.
Според председателя на синдикална федерация „Металици” към КНСБ Васил Яначков, социалното положение в комплекса не е изобщо овладяно и то продължава да бушува като вулкан. Яначков обаче поясни, че това не е единственият случай в страната. По думите му положението в ОЦК Кърджали не е от днес или от вчера. Той припомни, че случващото се в последните дни е ставало и преди, но винаги работниците са манипулирани, че ако се вдигне много шум, заводът може да се затвори.


Подкрепи Economic.bg