Метростанцията до летището е почти завършена

Очаква се работата по инфраструктурните дейности да приключи края на януари 2014 г.

172 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Строителството на метрото до летището е почти завършено. Изграждането на метростанциите върви по график, съобщиха от фирмата изпълнител "Метро Сифер". Реконструкцията на инфраструктурата на последните две метростанции е завършена на 70%. Според информацията повечето от далекопроводите, каналите, водопроводите и кабелните колектори по трасето са подменени. Очаква се работата по инфраструктурните дейности да приключи края на януари 2014 г.

Тунелният участък, който върви до летището вече е изграден, а към днешна дата екстрадите са изградени на половина. Последната метростанция (23-та) също е почти завършена. В готовите участъци вече се полага релсовият път, който по план трябва да приключи до август месец догодина.

"Ако зимата е на наша страна, всички конструктивни дейности ще бъдат завършени по-рано от предвиденото в графика", заяви изпълнителят на проекта инж. Росен Манолов, цитиран от Агенция "Фокус". По думите му подперонната плоча на блок 1 на метростанция 23 вече е изградена, а скоро предстои и изграждането на високоволтовото напрежение, което от въздушно ще стане подземно.

В началото на 2014 г. започват довършителните работи. Завършването на участъка по план трябва да е в края на февруари 2015, но се очаква строителите да се справят и за Коледа 2014 г.

Подкрепи Economic.bg