Microsoft пусна Office за Android

Достъпът до функциите на Office за Android изисква абонамент за платената облачна услуга Office 365

100 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Технологичният гигант Microsoft пусна мобилно приложение за устройства под управление на операционна система Android, съобщиха от компанията. Програмата осигурява достъп до файлове от Microsoft Word, Excel и Power Point в облака SkyDrive, SkyDrive Pro SharePoint, като позволява и редакция на документите.

Мобилният Office за Android поддържа диаграми, анимация, графика SmartArt и фигури, върху които потребителят може да продължи работата си и на компютър. Редакцията на Office файлове за Android става и в автономен режим, при липса на достъп до интернет. Приложението позволява и редакция на прикачени файлове към електронната поща.

Възможностите , които предлага Android приложението, съответстват на тези  в Office за iPhone. Достъпът до функциите на Office за Android изисква абонамент за платената облачна услуга Office 365, а самото приложение е безплатно в Google Play. Абонаментът за Office 365 за домашни потребители струва $99.99 на година.

Office за Android не поддържа екраните за таблети. От компанията твърдят, че интересът на приложението е оптимизиран за мобилен телефон. В момента Office е достъпен за всички най-популярни платформи.

Подкрепи Economic.bg