Microsoft пусна на пазара Windows 8.1

Технологичната корпорация обяви и промени в Windows Store

116 ~ 1 мин. четене
Автор: Силвия Георгиева

Щатският софтуерен гигант Microsoft пусна на пазара новата си операционна система Windows 8.1. Представянето беше направено по конференцията Build, на която от Microsoft обещаха, че скоро се очакват нови топ приложения за Windows - Facebook, Flipboard и NFL.

Технологичната корпорация обяви и промени в Windows Store, след които магазинът ще предоставя по-добри възможности за намиране на приложения, базирани на личните предпочитания на потребителите, нови функционалности за търсене в Bing, както и нов изглед в начина на подреждане на приложенията с подобрена навигация.

Windows 8.1 предоставя нови възможности на разработчиците за създаване и продажба на приложения. Потребителите вече ще могат да ползват Windows Store gift cards за покупка на приложения, книги, игри и съдържание. Клиентите ще имат опцията да заредят предварително своя Microsoft Account до определена стойност в местна валута и в последствие да пазаруват онлайн от Windows Store.

Microsoft планира и да добави Windows Phone 8 в 4G LTE мрежата това лято с HTC 8XT и Samsung ATIV S Neo. С представянето на Windows Phone 8 потребителите вече теглят над 200 милиона приложения всеки месец като генерират 2 пъти повече приходи на всекидневна база.

Коментари: 0