Мобилните услуги поевтиняват с до 40%

Цената на едро за минута разговор извън мрежата на оператора ще намалее от 4.6 ст. на 2.3 ст., съобщи председателят на КРС Веселин Божков

84 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Цените на услугите, предлагани от мобилните оператори, трябва да поевтинеят между 25% и 40% от 1-ви юли. Това съобщи председателят на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) Веселин Божков, цитиран от БНР. Той обясни, че цената на едро за минута разговор извън мрежата на оператора ще намалее от 4.6 ст. на 2.3 ст.

Според Веселин Божков от 1-ви януари 2014 г. цената ще бъде намалена на 2 стотинки. При фиксираните услуги цената ще е под 1 стотинка.

"Кампаниите на операторите са винаги, когато Комисията е постановила поетапното намаляване на цените. Кампанията ще започне сега юни месец и ти казват - искате ли тези и тези условия, но те ви ги дават на старите цени. Потребителят да подписва колкото може по-кратки договори, за да може да се възползва от тази политика - на всеки шест месеца да намаляваме цените", посъветва председателят на КРС.

От Комисията съобщиха, че от началото на годината има значително намаляване на броя на жалбите срещу операторите. Най-често потребителите се оплакват от отказване на преносимост при начислени неустойки, високи месечни такси, кредитни лимити, промяна на тарифните планове, пропадане на сигнала в малките населени места, нежелано получаване на услуги при използване на смартфоните и радиосмущения.

В Ловеч комисията започна кампания за организиране на приемни за гражданите, които ще продължат в цялата страна.

Подкрепи Economic.bg