"Моля те, Серж, остани"

Бойко Борисов, лидер на политическа партия ГЕРБ

Цитат на деня:

"Снощи чух Станишев да казва, че няма да достави на ГЕРБ удоволствието да подаде оставка като лидер на социалистите. Ама аз не искам да подава оставка. Искам и се моля да остане. Искам и се моля да останеш, Серж, и да не си отидеш. Докато си начело на БСП, спокоен съм за ГЕРБ". Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на пресконференция след изборите в НДК.

"Атака" ако излезе от парламента в сряда, ние излизаме, правителството е паднало. Тогава на "България без цензура" ще й лъсне лицето, дали е за, дали е против правителството. Денят Х е в сряда, ключът е в "Атака", каза още лидерът на ГЕРБ.

"Въпросът не е кога. В сряда. В сряда. Разчитам на чувството на самосъхранение на ДПС. Ключът за падане на парламента е в "Атака". Не ДПС, "Атака" е ключът", допълни Борисов.

Експремиерът добави, че ще разчита на чувството на самосъхранение на ДПС. "Министърката на екологията дезертира и отива в Брюксел. Тази седмица ще спрат програмата Околна среда. Всеки ден оставане на ДПС във властта означава сатанизация впоследствие. Веднъж минаха през това преди четири години, сега означава същото. ГЕРБ щеше да управлява втори мандат сега, ако беше направил коалиция. Ние предпочетохме да останем в опозиция и да си отстоим принципите. ДПС да отговаря за себе си. Всеки ден подкрепа за Орешарски, на този бивш премиер, този премиер, който е в тотална изолация... ", каза Бойко Борисов.

Коментари: 0