Moody's заплаши рейтинга на Hewlett-Packard

Кредитната агенция се позовава на понижената прогноза за приходите на компанията през 2013 г.

84 ~ 1 мин. четене

Международната кредитна агенция Moody's Investors Service постави под наблюдение инвестиционния рейтинг на американската компания Hewlett-Packard Co. Компанията вече е в списъка за преразглеждане на рейтинга, след като понижи прогнозите си за печалбата през 2013 г, пише MarketWatch.

Настоящият рейтинг на Hewlett-Packard при Moody's е А3 - 4 степени над неинвестиционното ниво.

Най-големият производител на персонални компютри обяви, че планът за смяна на следваната посока ще отнеме повече време от очакваното, и понижи прогнозата си за печалба за финансовата 2013 г.

От компанията посочиха, че очакват приходите да се понижат във всеки от сегментите, в които оперира, с изключение на софтуера, макар че там прогнозите са за свиване на оперативния маржин.

От Moody's отбелязват, че вследствие на това е твърде вероятно задлъжнялостта на компанията да се окаже по-голям от очаквания.

Преразглеждането на кредитния рейтинг ще се съсредоточи върху перспективите на компанията за стабилизиране и подобряване на печалбите и генерирането на парични потоци, както и към сериозно орязване на разходите, добавят от агенцията.

Подкрепи Economic.bg