Над 32 млн. лева европари са влезли във Велико Търново

Улици и детски площадки ще бъдат реновирани през следващата година по европроект за 5 млн. лева

104 ~ 1 мин. четене

Над 32 млн. лв. по ОП „Регионално развитие” са влезли в община Велико Търново. Това съобщи министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова по време откриването на реновирания площад пред крепостта „Царевец”.

Средствата са усвоени за подобряване инфраструктурата на болницата, на училища, на детски градини, здравна социална и културна инфраструктура и на пътна инфраструктура.

Министър Павлова съобщи още, че още през следващата година Община Велико Търново да бъде бенефициент на един много важен проект за подобряване на градска среда. Чрез него още улици и детски площадки ще бъдат реновирани и рехабилитирани с 5 млн. лева от оперативната програма.

„Градът получи и сериозна инвестиция, за да разработи своя интегриран план за градско развитие и възстановяване, където вече има очертани зони, за да може да бъде наш конкретен бенефициент и в следващия програмен период целенасочено да предоставим инвестиции в града за подобряване на градската среда, образователната, но разбира се и на туристическата инфраструктура”, подчерта министър Лиляна Павлова.

Подкрепи Economic.bg