Наемите най-много паднали по бул. „Витоша”

Цените по търговската улица са паднали с близо 40 процента за година

С близо 40 процента са паднали наемите на магазините на столичният бул. „Витоша” за година. С това търговската улица заема първо място в класацията в доклад за търговските площи на консултантската компания „Колиърс” (Colliers International), предаде Стандарт Нюз. Проучването обхваща 129 улици в света.

Към юни средният наем на бул. „Витоша” е 40 евро за квадратен метър месечно, докато през 2008 г. беше 120 евро, гласи докладът.

Сред основните фактори са кризата и строителството на метрото, което направи булеварда трудно достъпен. Така улицата изпада от Топ 50 на първокласните търговски локации по света.

4500 кв. м са празните магазини по централните търговски улици на София, като 80 процента от тях са разположени по протежение на бул. „Витоша”.

От местния офис на „Колиърс” прогнозираха, че след пускането на втория лъч на метрото, което се очаква да стане в края на август, и ремонта на булеварда, наемите отново ще тръгнат нагоре.

През 2005 г. бул. „Витоша” беше 22-ата най-скъпа улица в света в класацията консултантска компания „Кушман и Уейкфилд” (Cushman & Wakefield). 

Коментари: 0