Наградиха победителите в "Автомобилен сервиз на годината"

"Порше София Запад" беше отличен с голямата награда в конкурса

3698 ~ 2 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

"Порше София Запад" беше отличен с голямата награда в конкурса "Автомобилен сервиз на годината 2013", организиран от Shell България. Сервизът получи най-висока комплексна оценка от вота на експертното жури и онлайн гласуването на клиенти.

В третото издание на конкурса "Порше София Запад" зае първото място и в категорията "Голям мултифункционален сервиз", с минимална преднина пред "София Франс Ауто - Комплекс София 3" и "Балкан Стар Ритейл" - клон София (леки автомобили). При компактните мултифункционални сервизи първото място беше отредено на комплекс "Венци Велико Търново", следван от софийския "ХЕЕД-91" и "София Франс Ауто - Велико Търново". Сливенският Автоцентър "ХиГ" получи наградата "Близо до клиента", след като събра най-много гласове от потребителите.

"Журито беше впечатлено от прилаганите иновации в обслужването на клиентите, високотехнологичното оборудване, непрестанните дейности за повишаване на квалификацията на екипите и условията на работа в сервизите финалисти в конкурса. Добрите практики в грижата за автомобила стават все повече, ето защо тази година връчваме и допълнителни отличия за конкретни постижения", сподели г-жа Камелия Славейкова, Изпълнителен директор на Shell България, компанията организатор на конкурса.

Със специална награда беше отличен сервизът "Мото-Пфое", филиал Люлин, за дългогодишен принос в утвърждаване на професионалните стандарти в сервизната дейност, а софийският комплекс "ХЕЕД-91" получи награда за постиженията си в тунинга и модификациите на автомобили. Като добри практики са посочени активната работа със специализирани училища и провеждането на стажантски програми в сервизите "Мото-Пфое", филиал Люлин, "Автомотор Божурище" и "Омникар Ауто Бургас". В два от сервизите - "Дженеръс Ауто" и "ТМ-Ауто" Тойота София Запад - журито отбеляза и наличието на високопрофесионална техника и сервизирането на електромобили.

Отличията на най-добрите автомобилни сервизи бяха връчени в София по време на церемонията "Златен волан" на сп. Autobild - партньор на конкурса. Победителите бяха определени от експертно жури, включващо знаменитите автомобилни състезатели Илия Чубриков и Владимир Илиев, председателя на Съюза на автосервизите Емил Германов, преподавателя в Катедра Двигатели, автомобилна техника и транспорт в Тeхническия университет в София доц. д-р Емил Маджарски, главния редактор на сп. Autobild Ралф Петров и Камелия Славейкова, Илиян Василев и Радослав Иванов от Shell България. За първи път тази година представители на победителите от трите категории ще получат специална награда - възможност да посетят научно-изследователския център на Shell в Хамбург, Германия. Там те ще могат да се запознаят с процеса на създаване и тестване на новите поколения горива и моторни масла Shell.

В надпреварата тази година се включиха 32 сервиза от цялата страна. След проведеното онлайн гласуване от потребители бяха определени 14 сервиза, които преминаха във втората фаза на конкурса. Те бяха посетени от представители на журито, което постави оценки по следните критерии: материално-техническа база и оборудване, условия на работа, брой и квалификация на персонала, гама от предоставяни услуги, иновации в работата и обслужването на клиентите.

Подкрепи Economic.bg