Най-честните хора в света живеят в Хелзинки

Градът с най-нечестните хора в света е Лисабон

412 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Жителите на Хелзинки са най-честните хора в света, сочи изследване на "Рийдърс дайджест". В изследването са включени 16 града и то е направено на база върнати портфейли с малко пари и лични вещи. В портфейлите е имало по 30 британски лири, снимки, както и телефона на собственика. От подхвърлените 192 портфейла, са върнати само половината. 

На първо място по честност са жителите на Хелзинки, които са върнали 11 от 12 ”загубени” портфейла. На второ място се нарежда индийският град Мумбай, където от общо 12 са върнати 9 портфейла. Третото място си го поделят Ню Йорк и Будапеща с по 8 върнати портфейла.  Пети са Амстердам и Москва с по седем. В челната десетка се нареждат Берлин, Любляна, Лондон и Вършава.

Според изследването градът с най-нечестните хора в света е Лисабон, където само един портфейл е върнат. Анализаторите отчитат, че полът и възрастта не са показатели за честност, тъй като мъже, жени и деца са задържали и са връщали портфейли еднакво.

В Амстердам възрастен мъж влязъл в магазин след като намерил портфейла, но не за да похарчи парите за някаква бутилка, а да използва телефона, за да се обади на собственика на портфейла.

Подкрепи Economic.bg