Наргилета спасяват пушачите по курортите ни

Заради по-ниската посещаемост са възможни и фалити, казват от БХРА

Наргилета ще спасяват пушачите по българските курорти след забраната за тютюнопушене на закрити места. Това съобщи председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) Благой Рагин, предаде Стандарт Нюз. Планира се и създаване на клубове на пушачите.

„Наргилета вече се закупуват за клиентите и им се сменя само мундщука. Оказва се, колеги проверявали, че наргилето може да се ползва”, каза Рагин.

Той добави, още, че браншът очаква в този момент подкрепата на пушачите, които според него са тези, в които е „и сиренето, и ножа”.

„Ако решат да ни накажат - могат. Ние ги защитавахме пушачите със зъби и нокти близо 2 години, сега от тях зависи”, добави председателят на асоциацията.

Според Рагин радикалната забрана за тютюнопушене в заведенията се въвежда в най-неподходящия момент. По думите му проблемът засяга още отсега собствениците на градски хотели и заведения и във вътрешността на страната. 

Рагин дори допусна, че през зимата може да има и фалити в бранша заради по-ниската посещаемост в заведенията, а същевременно фирмите работели под себестойност. 

Коментари: 0