Назначиха Сабрие Сапунджиева и Мирослав Мазнев за зам.-министри

Със заповед на премиера Пламен Орешарски те са назначени съответно в правосъдното и регионалното министерства

396 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Сабрие Сапунджиева и Мирослав Мазнев са последните, засега, назначени зам.-министри в кабинета "Орешарски". Със заповед на премиера Пламен Орешарски те са назначени съответно в правосъдното и регионалното министерства.

От пресслужбата на кабинета припомниха, че Сабрие Сапунджиева заема този пост за втори път. В правителството на Тройната коалиция тя отново беше зам.-министър на правосъдието от квотата на ДПС. От 2011 г. е зам.-председател на ЦИК. Била е също член на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси, както и секретар на президента по юридическите въпроси. Завършила е право в ЮЗУ "Неофит Рилски". Също така е инженер по вътрешна архитектура и мебелно производство от Лесотехническия университет-София.

Мирослав Мазнев има две магистратури - по промишлено и гражданско строителство от УАСГ - София, и по общ и специализиран контрол от УНСС. Специализирал е в Европейския институт по икономика в Щутгарт.

От 2012 година е директор "Инвестиционни проекти" при "Главбулгарстрой холдинг" АД. Преди това е бил прокурист на "Галчевинженеринг груп" АД, управител на "Булсор инвест" ООД, директор "Строителство" при "ИСА 2000" ЕООД и др. Трудовият му стаж в областта на строителството е над 30 годишен.

Подкрепи Economic.bg