Nestle отваря още две фабрики в Китай

Швейцарската компания ще разшири производството на кафе и подправките Maggi

260 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Най-големият световен производител на храни - швейцарският конгломерат Nestle ще отвори две фабрики в Китай през следващия месец. От компанията обявиха, че по-този начин искат да покрият голямото търсене в страната, въпреки че втората най-голяма икономика в света отчита забавяне.

Според Роланд Декорвет, изпълнителен директор, отговарящ за бизнеса на Nestle в Китай, през юли ще бъде отворена една фабрика за кафе. Също така ще бъде бъде открит още един завод за производство на подправките Maggi, съвместно с китайската Yinlu Foods Group. Засега швейцарската компания не разкрива стойността на инвестицията.

"Доста сме уверени на пазара", заяви Декорвет в интервю. "Хората все още трябва да ядат. Китайското правителство иска да се фокусира върху икономическия ръст. Заплатите продължават да растат. Процесът на урбанизация се засилва", добавя той.

Фабриката за кафе на Nestle в китайската провинция Шандонг ще е вторият такъв завод на компанията в страната. "С изграждането на допълнителните мощности, капацитетът ще се увеличи двойно през следващите две години", обясни Декорвет.

Новата съвместна фабрика пък трябва да увеличи капацитета на произвежданата от двете компании продукция с 25%.

Миналата година продажбите на Nestle в Китай се удвоиха до 5.16 млрд. швейцарски франка. През април компанията обяви, че ще инвестира 500 млн. юана, за да разшири бизнеса си със сладолед в южната провинция Гуандонг и 16 млн. долара за увеличаване на капацитета за производство на кафе в югоизточната провинция Юнан.

Коментари: 0