Нова процедура за „БДЖ-Товарни превози” до месец

По-ниски критерии за приватизацията на компанията, за да има по-голям интерес

7074 ~ 1 мин. четене

До месец – месец и половина трябва да започне новата процедура за приватизация на „БДЖ – Товарни превози”. Надзорният съвет на Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол на заседание е одобрил прекратяването на проведената процедура за раздържавяване на компанията и е приел предложените критерии за откриване на нова процедура. Това заяви Руси Статков от Надзорния съвет на Агенцията за приватизация, предаде БНР.

Изискванията към кандидат-купувачите ще бъдат занижени чувствително, така че процедурата да предизвика по-голям интерес. Първата бе прекратена миналата седмица след като се оказа, че в надпреварата остана само една компания.

Заложихме сравнително високи критерии, които вероятно са отказали потенциалните превозвачи, но ако не го бяхме направили сега щяхме да четем критики, че сме искали да подарим компанията на някой. Това заяви транспортният министър Ивайло Московски.

По думите му сега критериите ще се занижават безразборно, ще бъдат свалени едно ниво надолу, за да могат да дойдат инвеститори.

 

Подкрепи Economic.bg