Новата S-Klasse харчи 3 л/100 км

Моделът S500 Plug-In ускорява до 100 км/ч за 5.5 секунди, като максималната скорост на колата е ограничена до 250 км/ч.

104 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Модификацията Mercedes-Benz S500 Plug-In на новата S-Klasse  дава среден разход от 3 литра на 100 километра пробег, съобщи електронната медия Факти. Автомобилът е оборудван с V-образен шестцилиндров двигател, който е снабден с турбокомпресор и разполага с мощност от 328 конски сили.

Най-икономичната S-Klasse може да измине разстояние от 30 км само на ток. Йон-литиевите батерии могат да се зареждат освен от външен източник, и от двигателя с вътрешно горене. Автомобилът притежава и система за рекуперация на спирачната енергия, която също вкарва заряд в акумулаторите. Водачът на возилото има четири режима на работа, които може да превключи.

Mercedes-Benz S500 Plug-In се задвижва само от бензиновия двигател, а електрическата енергия се запазва. При т.нар. съвместен режим Hybrid работят и двата двигателя. Вторият режим е наречен E-Mode и при него автомобилът се движи само на електротяга. Третият режим се нарича E-Save. Последният режим е Charge. В този случай V-образният шестак, освен че задвижва колата, се грижи и за зареждане на батериите.

Максималният въртящ момент на агрегата е 480 Нм. Той може да работи съвместно с електрически двигател, който добавя още 107 коня към мощта на автомобила. Моделът S500 Plug-In ускорява до 100 км/ч за 5.5 секунди, като максималната скорост на колата е ограничена до 250 км/ч.

Подкрепи Economic.bg