ОЦК с нов стопанин до месец

Разпети петък е Великден за нас - с тези думи работниците от комбината посрещнаха премиера Борисов в Кърджали

Очаквам до месец ОЦК-Кърджали да има нов собственик и менидмжънт и да започне работа. Това обяви премиерът Бойко Борисов пред работниците от комбината при посещението си в града днес.

Вчера лично преговарях с банките-кредитори на предприятието, тъй като те го бяха отписали, за да ги убедя, че то е структуроопределящо и изключително важно за този смесен район и поминъка на хората тук, допълни премиерът, цитиран от Дарик.

500 хиляди лева от дължимите 1,4 милиона вече са преведени по сметките на металурзите от ОЦК и тази сутрин те вече теглят парите си от банкоматите. Парите са част от 4-те милиона лева, които собственикът на ОЦК Валентин Захариев получи след финализиране на сделката с „Горубсо – Мадан".

Разпети петък е Великден за нас! Така работниците от ОЦК - Кърджали посрещнаха новината за нов собственик и мениджмънт на комбината, която им съобщи лично премиерът Бойко Борисов.

Министър-председателят пристигна в града, за да се срещне с металурзите, заедно с вицепремиера и финансов министър Симеон Дянков и министъра на икономиката Делян Добрев.

 

Коментари: 0