Обсъждат навлизането на електромобили у нас

Предложението ще внесат министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев и на околната среда и водите Нона Караджова

112 ~ 1 мин. четене

Приемането на национален план за действие за насърчаванне на производството и ускореното навлизане на екологични превозни средства, включително електрическата мобилност у нас за периода 2012-2014 г. ще обсъди по време на днешното си заседание правителствот.

Предложението за обсъждане ще внесат министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев и министърът на околната среда и водите Нона Караджова, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

В дневния ред е включено и обсъждането на одобряването на проект за меморандум за сътрудничество между Министерството на труда и социалната политика на България и Департамента по заетостта и пенсиите на на Великобритания и Северна Ирландия.

Министърът на труда и социалната политика ще внесе предложение за обсъждане на одобряването на резултатите от участието на българската делегация в 3188-ото заседание на Съвета на Европейския съюз по заетост, социална политика, здравеопазване и потребителски въпроси.

На днешното заседание Министерския съвет ще разисква и утвърждаването на спогодбата между българското правителство и кабинета на министрите на Украйна за сътрудничество в областта на защитата на авторското и сродните права, подписана на 30 януари 2003 г.

Приемането на националната програма за развитие на физическото възпитание и спорта 2012-2016 г. също ще бъде предложена за дискусия.

Подкрепи Economic.bg