Оцениха „БДЖ-Товарни превози“ под 200 млн. лв.

Според управителя Пламен Джуров причината за по-ниската цена е загубата за полугодието

При втория опит да се приватизира "БДЖ-Товарни превози", активите на дружеството ще бъдат оценени под 200 млн. лв. Това каза пред журналисти управителят на дружеството Пламен Джуров. Причините за понижението, според него, са загубите на „Товарни превози" през първата половина от годината.

"Доколкото знам приватизацията не е спряна, прекратен е само видът на процедурата. Приватизацията продължава при по-облекчени условия. Така или иначе се налага преоценяване на активите на дружеството. По всяка вероятност ще бъдат на по-ниска цена отколкото първоначално. Първоначално бяха от порядъка на 200 млн. Не мога да отрека, че за половин година сме инкасирали загуба от порядъка на около пет милиона. Все още вярваме, че второто полугодие може да компенсираме тази загуба и ако не на печалба, дружеството да завърши на нула", каза той.

Джуров обяви още, че дружеството ще инвестира 400 хил. лв. във видеонаблюдение на локомотивите, с цел намаляване на кражбите на гориво. Обмисля се да бъдат оборудвани 77 локомотива, като апаратурата за една машина струва около 5 000 лв. "Товарни превози" спестява около 2 т гориво месечно от въведените мерки срещу кражбите в железниците", каза Джуров и обясни, че загубите годишно са около 1 млн. лв.

Коментари: 0