Осъдиха Apple да плати глоба от $368 млн.

Причината за това е видео технологията FaceTime, която се оказва, че нарушава четири от патентите на VirnetX

Поредното патентно дело, в което беше замесена Apple, завърши със загуба за "ябълката". В конкретният случай технологичния гигант от Купертино бе осъден от VirnetX. Причината за това е видео технологията FaceTime, която се оказва, че нарушава четири от патентите на въпросната компания.

Oбвинението на VirnetX е фокусирано върху най-популярните устройства на Apple като iPhone, iPad, iPod touch и Mac конфигурациите, които използват функцията FaceTime. В действителност адвокатите на компанията поискаха финансово обезщетение от $708 млн., но молбата им не бе уважена от съдебните власти. Все пак те наредиха на Apple да компенсира VirnetX със сума от $368,2 млн. за това, че използват патентите и в своите продукти.

През 2010г. Microsoft също загуби дело срещу тази компания, като тогава софтуерния гигант бе принуден да плати около $200 млн. обезщетение. Успоредно с това представителите на VirnetX вече са повдигнали подобни обвинения срещу Cisco, Siemens и Avaya, а разглежданията им в залата се очаква да стартират през март 2013г.

Официално от Apple отказаха коментар дали популярните й устройства нарушават патентите на компанията VirnetX.

Коментари: 0