Открита е директната линия от Летище София до Дубай

Новата дестинация за първи път свързва удобно София, през летище Dubai World Central, с градове в Близкия изток

4076 ~ 1 мин. четене
Най-голямата аерогара в България - Летище София, откри директна линия от столицата ни до Дубай. Новата дестинация за първи път свързва удобно София, през летище Dubai World Central, с градове в Близкия изток, съобщиха от Летище София.

Полетите до Дубай са три пъти в седмицата - вторник, четвъртък и събота от Терминал 1 и се изпълняват от нискобюджетната авиокомпания Wizz Air.

Според изпълнителния директор на Летище София Христо Щерионов откриването на новата линия София - Дубай е поредното признание, както за потенциала на българския пазар, така и за дейността на аеропорта, който създава добри условия за партньорите и среда на взаимно доверие.

Чрез модерна инфраструктура, съвременни технологични решения и привлекателна ценова политика Летище София стимулира бизнеса и туризма и прави столицата ни достъпна за повече световни градове.

От столичния аеропорт оперират 19 авиокомпании по 44 дестинации. През 2014 г., в условията на нарастваща конкуренция от страна на международните летища в района на Балканския полуостров, софийското летище ще предложи на пътниците нови честоти по търсените дестинации - Лондон, Брюксел, Париж, както и нова директна линия до Малмьо (Швеция).

Политиката на Летище София е насочена към стимулиране на авиокомпаниите за откриване на нови линии, разширяване на обслужваните пазари и запазване на стабилна позиция в европейското небе.
Подкрепи Economic.bg